Když to srovnám s výletem na Kokořín …

.. tak co je tady? Prd. I když je pravda, že vydat se na Kokořín v poslední víkend tohoto roku, kdy byla tato zřícenina otevřená, taky nebylo nejchytřejší. Stánky okolo hradu nikde nebyly, občerstvení bylo k dispozici pouze dole v údolí a poslední prohlídka začínala o půl čtvrté odpoledne. Nešli jsme. Aspoň jsme pak stihli dojít zpět k autu za světla a mohli jsme se cestou pokochat výhledy na podzimní scenérie, které za to stály.

Pár fotek zde: https://goo.gl/photos/3MEt9YxVtZx8Deos5

Vzali jsme to i jako testovací výlet pro naše trekové hole za pár stovek z Aukra a byli jsme pozitivně překvapeni, že to nebyla úplná hrůza. Cesta ubíhala rychleji, než jsme si mysleli, a ani nakonec nevadilo, že byla o pár kilometrů delší, než jsem Markét sliboval 🙂

Kokořín: středověká tvrz na pískovcové skále, 10 km severovýchodně od Mělníka. První zmínka je z roku 1320, od 16. století ve špatném stavu, za Rakouska se nesměl opravovat a stával se útočištěm lupičů. Nyní je hrad v soukromých rukou rodiny Špačků, kteří na začátku 20. století hrad opravili a otevřeli veřejnosti, po vyvlastnění a následné restituci je zpět v soukromých rukou od roku 2006.

Informace, vstupné, otevírací doba: http://www.hrad-kokorin.cz/vstup.html

Datum návštěvy: 2016-10-29

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *