Malajsie 3 – znovu Kuala Lumpur, Langkawi

Poslední zastávka v Malajsii zahrnovala naposledy Kuala Lumpur a ostrov Langkawi. Přestože jsme v KL rozhodně nebyli poprvé, nacházeli jsme stále nová a nová místa, kde jsme se mohli dobře najíst. Tentokráte jsme se vydali na Jalan Alor, jednu z nejznámějších ulic s desítkami stánků a různých pochutin, typických pro malajskou kuchyni. Je fakt, že jsem si tu dal žabí stehýnka, které rozhodně typickým jídlem nejsou, ale byly moc dobré 🙂

Dali jsme si i další typickou místní pochutinu – satay, aneb kuřecí/vepřové/hovězí maso napíchnuté na špejli a grilované nad ohněm. Z indické kuchyně jsme si dali akorát snídani – roti canai s výbornou pálivou kari omáčkou. Jako u každého pálivého jídla jsem měl od slz a potu rozmazané vidění a chudáci ostatní návštěvníci restaurace si mysleli, že to bylo prohrou naší fotbalové reprezentace s Ruskem. Ano, v Malajsii (jako ostatně všude v tomto koutu světa) bylo EURO nesmírně populární. Až tak, že jsme ruské góly do naší sítě viděli ve třech různých restauracích ..

O tom, že je svět malý, jsme se následně přesvědčili setkáním s kamarádem Radovanem, který je momentálně na stáži v Indii. Prý měli dovolenou, tak si vyjel trochu pocestovat. Už se těším, až budu vyprávět historku, co začíná: “To si takhle sedíme před Petronas Towers a dáváme si svačinku, když tu náhle…” 🙂

V sobotu 9.6. jsme nakoupili poslední suvenýry a vydali se nočním autobusem na Langkawi. Tento ostrov je mezi cestovateli poměrně dost populární – má totiž výjimku z malajských zákonů a neplatí se na něm daně. Takže 0,3l plechovka Carlsbergu stála příjemných 13 Kč a i tvrdý alkohol stál tak třetinu běžných cen. My jsme zde strávili asi jen dva dny, protože hlavní turistická atrakce – zavěšená lanová vyhlídka – byla zrovna v opravě/údržbě a mimo provoz. V hostelu bylo ovšem dost zahraničních hostů, ke kterým jsme se přidali i na společnou večeři, a tak jsme měli o zábavu postaráno. Nejvíce nás překvapil americký pár, který prohlásil, že od podzimu bude pracovat v Praze – jako dobrovolníci v knihovně při digitalizaci dokumentů..

Po vyfocení několika dalších kýčovitých fotek západu Slunce a posledním vykoupání v moři jsme se vypravili v úterý 12.6. ráno na trajekt směr Thajsko..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *