Malajsie 2 – Perhentian Islands, Putrajaya

Po příletu z Hong Kongu jsme se opět ubytovali v čínské čtvrti Kuala Lumpur, kde jsme strávili pár dní zejména “úřadováním a papírováním” a chozením po blízkém okolí. Teprve až v pondělí jsme se nočním autobusem vydali na Perhentian Islands – ostrovy na severovýchodním pobřeží kontinentální Malajsie, kde podle informací a cestopisů měl být “svatý klid”.

A to můžeme jenom potvrdit. V levných ubytováních mají elektřinu jen od sedmi večer do sedmi ráno (abyste na záchodě viděli, jestli jste správně 🙂 ), ostrůvky jsou relativně malé (my jsme ten náš přešli na šířku asi za 20 minut), moře je čisté a Slunko pálí celý den.. Naprostá pohoda a klid..

Perhentian Islands jsou navíc výborný výchozí bod na potápěčské expedice – moře je tady podobně hezké jako v Indonésii, ale není to zatím tak profláklé místo jako kdekoliv na Bali, Lomboku, Gili nebo jiných východoindonéských ostrovech.

Strávili jsme tu sice jenom tři dny, ale klidně by se dalo více. Pro relaxaci to bylo skvělé místo. Plus teda na pláži každý večer fungovalo několik nočních barů a restaurací s rybama a mořskýma potvorama (poprvé jsem si dal žraločí maso a bylo skvělé!), pivkem i třeba s vodními dýmkami, takže vyžití maximální..

Skoro se nám nechtělo vracet zase zpátky do KL, ale čekaly nás další výlety. V sobotu 2.6. jsme si udělali krátký výlet na jedno z předměstí – do Putrajayi. V podstatě se jedná o téměř úplně nové město, které slouží jako sídlo vládních budov (palác sultána, premiéra, budovy ministerstev..) a rezidenční oblast. Plus tady mají jednu z nejhezčích mešit, které jsme zatím viděli (i když je růžová 🙂 ).

Po návratu jsme si koupili autobusové jízdenky do Singapuru a v neděli ráno čekali na zastávce na další cestu..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *